Колеги понеже се интересувам от известно време какви са цените на Алфите 156 и ми прави впечатление че в обявите примерно в мобилето и в автосалоните цените са много вариращи.Почват от 4800 лв. и стигат до 8000лв.И това при положение че говорим за сходни години и двигатели и в добро състояние, което така или иначе няма как да се провери на 100%.В крайна сметка каква е реалната средната цена според Вас на сносен бензинов екземпляр ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Реална пазарна цена на АР 156
Collapse
X
-
Re: Реална пазарна цена на АР 156
Реалната цена е пазарната, а състоянието на автомобила, естествено определя и цената, също така екстрите, вида на двигателя, общо състояние и други.Така че и 5000 лв е реална цена и 8000 също е реална.Пък ако не ти харесваза теб тази цена е нереална,
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Проблема че миналата година взех мойта за 8500лв.и то с пазаренето, а сега гледам че се продават същите и за по 5000лв.и то в добро състояние според продавача.Чака пък такова обезценяване за няма и година!Иначе има и оферти за по 7500-8000лв. за които ми е интересно дали има реален интерес или просто са някакви ентусиазирани продавачи......156 1.8 TS '98
Comment
-
Цената, която е обявена, не е определяща за състоянието на автомобила. Гледай отвън да е запазена, салона да е хубав. Техническото състояние се определя след диагностика (във Варна това има къде да се направи), обща болка са дебитомери и сонди. Няма страшно, има ги на пазара, вече са евтини за големите ТС. Смело!
Comment
-
Първоначално публикувано от dyniПроблема че миналата година взех мойта за 8500лв.и то с пазаренето, а сега гледам че се продават същите и за по 5000лв.и то в добро състояние според продавача.Чака пък такова обезценяване за няма и година!Иначе има и оферти за по 7500-8000лв. за които ми е интересно дали има реален интерес или просто са някакви ентусиазирани продавачи......Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Comment
-
Лично мое мнение, е че е по-добре да купиш автомобил от частно лице, защото със сигурност е имало някаква поддръжка на автомобила. А осносно Алфичките като гледам мениеята на колегите и темата с ремонти - почти всички алфички са си обслужени и в добро техническо състояние. Аз лично взех моята за 7500 + около 2000 лева за ремонти - 9500лв. Сега съм я обявил за 6700 и пак има коментари, че била скъпа... а само аз си знам дет се вика колко пари съм хръвлил по нея
Та съвета ми към потенциалните купувачи е Ако вземате АР от автокъща задължително правете диагностика и тогава се пазарете за цена. А за 156-цата е важно да се гледа и окачването, че как щях да се набалбукам с една за 6300 ... не е истина направо
Алфа Ромео не е автомобил за всеки!Алфист по душа и сърце!
В търсене на 147
Пежо 206 '02 - продава се!
Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 98-ма. - бивша
Comment
-
Преди няколко дена случайно влязох в ebay.fr - франция там алфите (запазените 156) вървят между 3500 евро до към 5000 евро за моделите до 2001г .Не знам какви са цените в Италия и Германия и на колко ги взимат нашите търговци ама то излиза че за французите е по добре да дойдат до тук за коли156 1.8 TS '98
Comment
-
Първоначално публикувано от dyniПреди няколко дена случайно влязох в ebay.fr - франция там алфите (запазените 156) вървят между 3500 евро до към 5000 евро за моделите до 2001г .Не знам какви са цените в Италия и Германия и на колко ги взимат нашите търговци ама то излиза че за французите е по добре да дойдат до тук за коли((
В Италия цените на 156-ците са над 3000 Евро. Даже се чудя дали да не закарам моята алфичка на бащами да я продаде тамАлфист по душа и сърце!
В търсене на 147
Пежо 206 '02 - продава се!
Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 98-ма. - бивша
Comment
-
Докато си търсех 156-ца, непрекъснато следях как вървят продажбите във форума, в мобилето, по автокъщите. Цените, но които колегите от форума си продаваха алфетките определено бяха над тези от другите места. Причината, е че повечето са влагали доста в своите автомобили. Но аз като потенциален купувач, с определи средства нямах възможността да взема една от форумските. Возилото си го взех от автокъща на доста добра цена, и започнах...Ламбда сонда, термостат, нови амортесьори, аларма, нови гуми, газ, ала бала...
И цената са дойде на мястото. Вече и да искам /а аз НЕ искам/, тази кола стана непродаваема!
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
скоро търсихме една 156 за приятел и аз мислех че за около 6500 ще намерим нещо добро.В интернет имаше поне 20 броя м/у 6-7000лв.Обедих се обаче че те въобще не са в състоянието в която е моята за която дадох близо 8000лв с каско и всичко платено!Просто хубавите алфи по пазара си започват от 7500 нагоре!Вече зависи човек каква кола иска да кара.Ако не и се впечатлява много може и със 6000 да мине и пак алфа да кара!Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
Днес видях една 156-ца 1,9 JTD 2003г. (със старата муцуна) за 8100лв. от Италия. Направо паднах при тази цена. Вярно, че нямаше мн. екстри, даже и бордови комп нямаше, а само пластмаса, вместо дисплей, но цената е страшно ниска за кола на 5 год.
Според мен и в БГ и въобще в Европа цената се определя от това колко е актуален даден модел. По-атрактивният дизайн качва цената и затова 147-ците държат много по-високи цени от 156. Много по-красиви са въпреки, че това си е същата кола. Освен това 156 не е последния модел в класа си. Допреди излизането на 159 трудно се намираше 156 за под 5000 евро, независимо от състоянието и годините, ама вече не са гъзария и цените им се сринаха
П.С. Което съвсем не прави модела по-лош разбира се.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaayДнес видях една 156-ца 1,9 JTD 2003г. (със старата муцуна) за 8100лв. от Италия. Направо паднах при тази цена. Вярно, че нямаше мн. екстри, даже и бордови комп нямаше, а само пластмаса, вместо дисплей, но цената е страшно ниска за кола на 5 год.
Според мен и в БГ и въобще в Европа цената се определя от това колко е актуален даден модел. По-атрактивният дизайн качва цената и затова 147-ците държат много по-високи цени от 156. Много по-красиви са въпреки, че това си е същата кола. Освен това 156 не е последния модел в класа си. Допреди излизането на 159 трудно се намираше 156 за под 5000 евро, независимо от състоянието и годините, ама вече не са гъзария и цените им се сринаха
П.С. Което съвсем не прави модела по-лош разбира се.
И кво очакват да каже 1 продавач на коли след като купува примерно един пасат за 1000 евро и му иска 15000лв, купува и такава алфа за толкова но я продава за 5-10000 зависи от състоянието и!Естествено че немското ще е супер нали от него печели поне 5-6пъти от това което е платил за него!
Това го има в БГ всичко е изкуствено поддържане или спадане на цена.VW държи цена само в Германия и при нас!
Не може една кола от 1 клас да излиза с 15-20000лв повече от друга и след 5 години да стане по-евтина!
Но алфа е за хора който купуват със сърце, но ако е решил после да я продава и да и вземе пари даже и да спечели от нея ще сбърка.Защото сме повечето си мислят че немското и Мерцедес е всичко, само дет забравят че половината пари са за колата(говоря за мерцедес), другото е за името и, което вече отстъпва при положение че всеки се научи да прави и конкурира с цени.И да не забравяме коя страна последна взе да слага екстри на автомобилите си!Мерцедес С180 97 нема ел стъкла нема климатик, що щото ако ги има се дига с 10 бона цената и що по-здрави им са моторчетата ли или климатика издържа повече, до 97 може и до 2000 голяма част от немското возило е с критичен интериор с изключение на някои BMW-таAlfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Еее, колега, чак 5-6 пъти, доста преувеличи
Според мен две са основните причини: 1) пазарът се пренасити с коли (направо е преляло). Вече всеки си има кола и няма скоро да я смени. Това не са чорапи, че да сменяш непрекъснато. Е, някои сменят по няколко на година, но са малцина. И 2) вече го споменахте - имиджа на италианските автомобили - капризни, трошливи, скъпи за ремонти и поддържане и в крайна сметка това си казва думата.
А има и трето, което също казахте - тук се внасят коли със "забележки", които тук по гаражите се поправят от майстори по двигатели и тенекета. Нали съм ги виждал автовозите. После като я напудрят иди я познай.
Бензинова Алфа 156 от Германия без забележки, със редовно обслужване (не да я купиш и да вкараш още 1500-2000 лева за един чувал железа и да сменяш) струва към 3300-3500 евра. Това е минималния праг. Всичко под този праг е кокошарник. Има и изключения, но те блясват по-късно, трябва да я покараш малко по нашите преки пътеки. А дизеловите са си над 4000, като цени от по 5000 евро са си нормални и пъкват много хубави колички за тези пари.
Абе не ми се коментира пазара у нас. Много изкривена работа е тука...Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.
Comment
-
Първоначално публикувано от AndyЕее, колега, чак 5-6 пъти, доста преувеличи
Според мен две са основните причини: 1) пазарът се пренасити с коли (направо е преляло). Вече всеки си има кола и няма скоро да я смени. Това не са чорапи, че да сменяш непрекъснато. Е, някои сменят по няколко на година, но са малцина. И 2) вече го споменахте - имиджа на италианските автомобили - капризни, трошливи, скъпи за ремонти и поддържане и в крайна сметка това си казва думата.
А има и трето, което също казахте - тук се внасят коли със "забележки", които тук по гаражите се поправят от майстори по двигатели и тенекета. Нали съм ги виждал автовозите. После като я напудрят иди я познай.
Бензинова Алфа 156 от Германия без забележки, със редовно обслужване (не да я купиш и да вкараш още 1500-2000 лева за един чувал железа и да сменяш) струва към 3300-3500 евра. Това е минималния праг. Всичко под този праг е кокошарник. Има и изключения, но те блясват по-късно, трябва да я покараш малко по нашите преки пътеки. А дизеловите са си над 4000, като цени от по 5000 евро са си нормални и пъкват много хубави колички за тези пари.
Абе не ми се коментира пазара у нас. Много изкривена работа е тука...
Може и да съм преувеличил малко но когато си купувах алфата и се чудих, имено заради скъпата подръжка, гледах и коли от нейният клас големи коли, та гледах и пасат 4 май се води и ауди а4 ам те май имат по-скъпа подражка и коли от 99 година бяха от 15-20000лв, преди около 2-3 месеца на мой приятел познат си взима кола пасат 99 от Англия сам си я докарва и му излиза със всичко 3000лв, е ако не са 5-6 пъти са поне 2-3 пати по скъпи. Има пасати 4 дето са след 2000 мисля и излгеждат ок на външен вид, но и вътре са си дървета какво да го говорим!Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
Comment